Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Aki a 80-as évek közvilágítási lámpáiból épített privát hálózatot

2019. november 7. | Fülöp Miklós |  18 498 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Aki a 80-as évek közvilágítási lámpáiból épített privát hálózatot

Mi lehet az álma egy villanyszerelőnek, akit gyerekkora óta érdekelnek a villanyoszlopok és a közvilágítási lámpatestek? Netán egy saját térvilágítási hálózat, amely a 70-es, 80-as, 90-es évek eszközeiből van felépítve?

A Püspökladányban élő Mazsu Istvánnal 2007 óta van kapcsolatunk, akkor kaptunk tőle egy kézzel írt levelet, amelyben az akkor 15 éves fiú mesélte el a lámpaoszlopokhoz és higanygőz lámpákhoz fűződő rajongását, és hogy a zsebpénzéből Villanyszerelők Lapját vásárol.

Időközben Istvánból villanyszerelő lett, a közvilágítási lámpatestek gyűjtése pedig a hobbijává vált, amelyről 2017-ben cikket is írtunk. A lámpagyűjtemény mérete azóta átlépte a százas nagyságrendet. Azonban, ami ettől sokkal fontosabb, az akkor még csak álomként megfogalmazott szabadvezetékes térvilágítási hálózat is megvalósult.

Az elhivatott lámpagyűjtőt Püspökladányban kerestük fel, hogy szemügyre vegyük a saját udvarán felépített privát világítási hálózatát és hogy meséljen az idáig vezető útról.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Ne maradjon le a szakma aktualitásairól! A Villanyszerelők Lapja egy évente 10 alkalommal, nyomtatott formában megjelenő épületvillamossági szaklap. A VL előfizetői korlátlan hozzáférést kapnak a korábban megjelent lapszámok teljes tartalmához is, amit pdf formátumban le is tölthetnek!

Érdekel az előfizetés

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

KözvilágításVilágítástechnikaVillanyszerelő

Kapcsolódó